Πάρτε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2023

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τη 16η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε, και Ασθενείς και Σύλλογοι Ασθενών με Σπάνια Νοσήματα από όλο τον κόσμο έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία εκδηλώσεων και δράσεων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις εν λόγω ασθένειες.

Φετινό θέμα της Εκστρατείας είναι η «Ισότητα», μιας και όλοι οι άνθρωποι αξίζουν ίσες ευκαιρίες στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στην Εργασία. Ειδικότερα, η παγκόσμια σπάνια κοινότητα, και το 2023, θα επιχειρήσει την κινητοποίηση των κρατών για ανάληψη σχετικών πολιτικών που θα εστιάσουν στην ανάγκη εξάλειψης των επιμέρους διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι Σπάνιοι Ασθενείς σε ό,τι αφορά την Πρόληψη, την Έγκυρη και Έγκαιρη Διάγνωση, την Ολιστική Φροντίδα, την Πρόσβαση σε Θεραπείες και Κοινωνικές Υπηρεσίες, αλλά και στην Κοινωνική τους Ένταξη.

Εμπλακείτε κι εσείς σε αυτό το παγκόσμιο εγχείρημα και δείξτε τη στήριξή σας με όποιον από τους ακόλουθους τρόπους προτιμάτε:

 

Οι Σύλλογοι, οι Οργανισμοί και οι ιδιωτικές Εταιρείες μπορούν να δείξουν τη δέσμευσή τους να βελτιώσουν τη ζωή των πασχόντων με το να γίνουν «φίλοι» της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων.

Όσοι πρόκειται να συμμετάσχετε στην Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, μπορείτε να μοιραστείτε την προσωπική σας ιστορία, δηλαδή το πώς εσείς ζείτε με το νόσημά σας, είτε με λέξεις, είτε με φωτογραφίες, είτε με βίντεο. 

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, θα βρείτε το λογότυπο, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις δράσεις σας ή να το προσθέσετε στην ιστοσελίδα και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσής σας.

Τέλος, συμβάλλετε στην πληροφόρηση της κοινωνίας διοργανώνοντας μία δράση, την οποία μπορείτε να την ανακοινώσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, αλλιώς ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη χώρα σας, έτσι ώστε να συμμετάσχετε κι εσείς.

 

Ας ενώσουμε και φέτος τις δυνάμεις και τις φωνές μας,
ώστε να αναδείξουμε τη σημασία που έχει η Ισότητα,
για μία ποιοτική ζωή για όλους τους «Σπάνιους Ασθενείς».

 

Πρωτότυπο κείμενο: Share your Colours

Μετάφραση: Ελίνα Μιαούλη

Πηγή: spanios.gr

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

Related Posts