Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες

about
img

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κασσαβέτη 8

Κάτω Πατήσια

+30  210 862 0580

kardia2005@hotmail.com

www.kardiopatheia.gr

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες ιδρύθηκε το 2005 με στόχο να δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ των πασχόντων και να τους δώσει βήμα, ώστε να αναπτύξουν φιλίες και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους.

Ειδικότερα, σκοποί του Συλλόγου είναι:

  • η κοινωνική και οικονομική υποστήριξη των ατόμων που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες (Σ.Κ.) ή μυοκαρδιοπάθειες,
  • η ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού και βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού στον τόπο μας, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η επιστημονική έρευνα, οι εργαστηριακές δυνατότητες και η αντιμετώπιση των ατόμων που πάσχουν από Σ.Κ.,
  • η αναγνώριση από πλευράς κοινωνικών ασφαλίσεων (ΙΚΑ,ΟΓΑ, ΤΕΒΕ κλπ) του υψηλού κόστους και κάλυψη των σχετικών δαπανών που απαιτούνται για τη αντιμετώπιση ατόμων με Σ.Κ. στην Ελλάδα κυρίως ή και στο εξωτερικό όταν παρίσταται προς τούτο ανάγκη,
  • ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής Νομοθεσίας που αφορά στην κοινωνική θέση και τις δυνατότητες εργασίας των ατόμων με Σ.Κ. που εγχειρίστηκαν.

Επιπλέον, ο Σύλλογος απευθύνεται ακόμα και σε εκείνους που δεν πάσχουν από Συγγενή Καρδιοπάθεια, αλλά οι οποίοι θα ήθελαν να γνωρίσουν τα μέλη του και να σταθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό τους.

 

Συγγενείς Καρδιοπάθειες

 

Ο όρος «Συγγενείς Καρδιοπάθειες» δηλώνει την ύπαρξη κατά τη γέννηση κάποιας μορφής καρδιολογικού προβλήματος και καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων, από μία μεσοκοιλιακή επικοινωνία, για παράδειγμα, μέχρι πολύ σοβαρότερες καταστάσεις όπως η Τετραλογία Fallot. Τουλάχιστον 8 στα 1000 παιδιά που γεννιούνται κάθε χρόνο πάσχουν από Συγγενή Καρδιοπάθεια, ενώ περίπου τα μισά από αυτά θα χρειαστούν ιατρική περίθαλψη ή χειρουργική αποκατάσταση. Ευτυχώς, σήμερα, περισσότερα από το 90% αυτών αναμένεται να φθάσουν στην ενηλικίωση και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.