Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές»

about
img

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ισμήνης & Κανάρη

Αγ. Ιωάννης, Καλαμαριά

551 32 Θεσσαλονίκη

+30 2310 441 942 

+30 2310 441 982

info@paidikeskardies.gr

http://paidikeskardies.gr

Ο Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές», ο οποίος ιδρύθηκε το 1990 και έχει έδρα του τη Θεσσαλονίκη, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικά πιστοποιημένος από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & εποπτεύεται οικονομικά & διοικητικά από τον Δήμο Καλαμαριάς.

Στόχοι είναι:

  • H μέριμνα και η φροντίδα των παιδιών και εφήβων που πάσχουν από συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες καθώς και των ενηλίκων που εμφάνισαν τα παραπάνω προβλήματα πριν την ενηλικίωση τους.
  • H δημιουργία, οργάνωση, στελέχωση και εξοπλισμού παιδοκαρδιολογικού και παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στην Βόρεια Ελλάδα. 
  • H Βελτίωση των παροχών της παρεχόμενης νοσηλείας.
  •  
  • Η παροχή κάθε δυνατής ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής κατα το δυνατόν συμπαράστασης για τη θεραπεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, την αγωγή, εκπαίδευση, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση καθώς και την εν γένει περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς.
  • Η παράσταση σε κάθε αρμόδια κρατική ή άλλη αρχή, και η ενημέρωσή τους, όπως και του κοινού για τις καρδιοπάθειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά και στις οικογένειες τους, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη θεραπεία και αποκατάστασή τους.
 

Συγγενείς Καρδιοπάθειες

 

Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής». Ο όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια» χρησιμοποιείται για να δηλώσουμε την καρδιακή ανωμαλία της διάπλασης της καρδιάς ή των αγγείων. Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες, οι οποίες παρουσιάζονται με συχνότητα 0,8-1,2%, δημιουργούνται όταν η καρδιά ή και τα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην καρδιά δεν αναπτύσσονται φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ζωής πολύ πριν από την γέννηση. Στην Ελλάδα με 100.000 γεννήσεις κάθε χρόνο αναμένουμε 1.000 νέους ασθενείς. (Πηγή: Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο)