Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές»

about
img

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ισμήνης & Κανάρη

Πλατεία Τζούμα

551 32 Θεσσαλονίκη

+30 2310 441 942 

info@paidikeskardies.gr

paidikeskardies.gr

Ο Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες το 1990 στη Βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικά πιστοποιημένος από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & εποπτεύεται οικονομικά & διοικητικά από τον Δήμο Καλαμαριάς.

 

Οι βασικοί πυλώνες δράσης του Συλλόγου είναι:

  • ΦΡΟΝΤΙΔΑ: H μέριμνα και η φροντίδα των παιδιών και εφήβων που πάσχουν από συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες καθώς και των ενηλίκων που εμφάνισαν τα παραπάνω προβλήματα πριν την ενηλικίωση τους.
  • ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ: H δημιουργία, οργάνωση, στελέχωση και εξοπλισμού παιδοκαρδιολογικού και παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στην Βόρεια Ελλάδα.
  • ΝΟΣΗΛΕΙΑ: Βελτίωση των παροχών της παρεχόμενης νοσηλείας.
  • ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η παροχή κάθε δυνατής ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής κατα το δυνατόν συμπαράστασης για τη θεραπεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, την αγωγή, εκπαίδευση, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση καθώς και την εν γένει περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η παράσταση σε κάθε αρμόδια κρατική ή α΄λλη αρχή και η ενημέρωσή τους ΄όπως και του κοινού για τις καρδιοπάθειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την θεραπεία και αποκατάστασή τους.

 

Συγγενείς Καρδιοπάθειες

 

Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής». Ο όρος «συγγενής καρδιοπάθεια» χρησιμοποιείται για να δηλώσουμε την καρδιακή ανωμαλία της διάπλασης της καρδιάς ή των αγγείων. Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες, οι οποίες παρουσιάζονται με συχνότητα 0,8-1,2%, δημιουργούνται όταν η καρδιά ή και τα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην καρδιά δεν αναπτύσσονται φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ζωής πολύ πριν από την γέννηση. Στην Ελλάδα με 100.000 γεννήσεις κάθε χρόνο αναμένουμε 1.000 νέους ασθενείς. (Πηγή: Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο)